phone.png

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ
ΕΙΣΒΟΛΕΑ

Ο συναγερμός είναι ένα σύστημα συσκευών που ανιχνεύουν την αναρμόδια είσοδο (διάρρηξη) ενός εισβολέα.

Ένα ολοκληρωμένο σύστημα ασφαλείας, σας προστατεύει εξασφαλίζοντας ότι σε περίπτωση που κάποιος επιχειρήσει να παραβιάσει τον χώρο σας, από οποιοδήποτε σημείο (είσοδος, μπαλκονόπορτες, βιτρίνες κλπ.) θα χτυπήσει ο συναγερμός, ενεργοποιώντας την σειρήνα κινδύνου και στέλνοντας σήμα στο 24ωρο

Από ποιες συσκευές αποτελείται ένα σύστημα συναγερμού και πως λειτουργούν;

Ένα σύστημα συναγερμού αποτελείται από πολλά εξαρτήματα, τα οποία δημιουργούν ένα δίκτυο που μπορεί να αποτρέψει αποτελεσματικά τους επίδοξους διαρρήκτες. Το ζήτημα είναι το δίκτυο αυτό να σχεδιαστεί σωστά, ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου σας. Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται μελέτη,  η οποία θα υποδείξει πού πρέπει να μπει κάθε μέρος του συναγερμού. Αναλυτικά οι συσκευές που αποτελείται ένας συναγερμός, είναι οι εξής:

 • Κεντρική μονάδα. Αποτελεί τον «εγκέφαλο» του συστήματος συναγερμού. Εκεί καταλήγουν όλες οι περιφερειακές συσκευές του. Διαθέτει αυτόνομη τροφοδοσία, ώστε σε περίπτωση διακοπής ρεύματος να εξακολουθεί να λειτουργεί και ψηφιακό κωδικοποιητή για την αποστολή σημάτων στον Κεντρικό Σταθμό.  Μπορεί να δεχθεί εντολές μέσω τηλεφωνικής γραμμής, κινητής τηλεφωνίας ή διαδικτύου.
 • Πληκτρολόγιο ή ασύρματο μπουτόν. Με την χρήση προσωπικού κωδικού, ή με ένα ασύρματο μπουτόν, (ακόμα κι με ένα smartphone με την κατάλληλη εφαρμογή), μπορείτε να  ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε τμήμα του συστήματός σας ή όλο το σύστημα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερα από ένα πληκτρολόγια, αν επιθυμείτε να έχετε πρόσβαση από πολλά σημεία του χώρου, (π.χ. δίπλα σε πόρτες εισόδου, γκαράζ, διαδρόμους μεταξύ υπνοδωματίων, ή και σε διαφορετικούς ορόφους).
 • Επαφές (μαγνητικές επαφές). Οι μαγνητικές επαφές (ασύρματες και ενσύρματες), αποτελούνται από την επαφή και ένα μαγνήτη. Τοποθετούνται παράλληλα στο κινούμενο και στο σταθερό πλαίσιο του παραθύρου, ή της πόρτας. Όταν η πόρτα ή το παράθυρο είναι κλειστά, τα δύο αυτά μέρη είναι δίπλα και παράλληλα. Αν ο εισβολέας τα ανοίξει και τα διαχωρίσει, δίνεται σήμα στην κεντρική μονάδα και ενεργοποιείται ο συναγερμός.
 • Ανιχνευτές κίνησης, ραντάρ. Οι αισθητήρες κίνησης (ραντάρ) λειτουργούν με την τεχνολογία υπέρυθρων. Όταν αντιλαμβάνονται κάποια κίνηση στο χώρο (μικρά ζώα μπορούν να εξαιρεθούν), ειδοποιούν την κεντρική μονάδα και ενεργοποιείται ο συναγερμός. Τα ραντάρ μπορούν να τοποθετηθούν σε ενδεδειγμένες θέσεις, προκειμένου να καλύψουν τις πιθανές επικίνδυνες περιοχές.
 • Αισθητήρες σπασιμάτων γυαλιού: Ανιχνεύουν τα σήματα κλονισμού του σπασίματος γυαλιού και ενεργοποιούν το σύστημα συναγερμού. Ιδανικά για καταστήματα με βιτρίνες, ή ημιαίθρια σπιτιών.
 • Σειρήνες συστήματος συναγερμού εσωτερικές και εξωτερικές: Είναι αυτοπροστατευόμενες, με tamper, για προστασία, έτσι ώστε αν πειραχθούν, εξωτερικά να ενεργοποιείται το σύστημα και να δημιουργεί πανικό του εισβολέα.
 • Εξωτερικό ραντάρ ανιχνευτές κίνησης. Λειτουργεί όπως τα ραντάρ εσωτερικού χώρου, ανιχνεύοντας κίνηση, αλλά είναι ειδικά σχεδιασμένο και κατασκευασμένο για εξωτερικούς χώρους. Δεν ανιχνεύει μικρά ζώα και είναι αδιάβροχο.
 • Δέσμες με υπέρυθρες ακτίνες (beam).Λειτουργούν σαν φράκτες  και ενεργοποιούν το συναγερμό όταν κάποιος περάσει ανάμεσα τους και «κόψει» τις δέσμες. Χρήσιμες για μπαλκόνια, βεράντες και κήπους. Θα ενεργοποιήσουν το συναγερμό, πριν οι διαρρήκτες εισέλθουν μέσα στο σπίτι σας.
 • Ανιχνευτής καπνού. Προειδοποιεί το 24ωρο ΚΛΣ ώστε να ειδοποιήσει την πυροσβεστική, αλλά και όσους βρίσκονται στο χώρο, ώστε να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη περιοχή σε περίπτωση πυρκαγιάς. Ενεργοποιείται αυτόματα μόλις ανιχνεύσει καπνό. Ιδανικός για λεβητοστάσιο, κουζίνα, τζάκι, γκαράζ κλπ
 • Συσκευή GPRS. Για να εξασφαλίσετε την αδιάλειπτη μεταφορά σημάτων προς το ΚΛΣ,  ακόμη και εάν κοπεί το καλώδιο της τηλεφωνικής γραμμής, τοποθετείται μια ειδική συσκευή επικοινωνίας. Η συσκευή αυτή μέσω  μιας κάρτας sim και χρησιμοποιώντας όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, διατηρεί συνεχή επικοινωνία με το ΚΛΣ καταφεύγοντας στην ασύρματη διαδικτυακή τεχνολογία GRPS.
 • Μπαταρίες. Όλα τα συστήματα συναγερμού, συνοδεύονται από επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Μια μπαταρία χρησιμοποιείται για να τροφοδοτεί την κεντρική μονάδα, σε περίπτωση που διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα και μια άλλη παρέχει πλήρη αυτονομία της  σειρήνας.   

Ανιχνευτές κίνησης εξωτερικού χώρου

Οι ανιχνευτές κίνησης εξωτερικού χώρου, φέρουν συνήθως διπλά ή τριπλά πυροευαίσθητα στοιχεία, μικροκυματικό ανιχνευτή και προστασία Antimasking. Είναι κατασκευασμένοι από κατάλληλα υλικά για υψηλή αντοχή στις καιρικές συνθήκες. Διαθέτουν σύστημα ελέγχου θερμοκρασίας για ελαχιστοποίηση ψευδών συναγερμών σε συνθήκες πολύ χαμηλής ή πολύ υψηλής θερμοκρασίας περιβάλλοντος. Με την λειτουργία Antimasking μειώνεται ακόμη περισσότερο ο κίνδυνος δολιοφθοράς, ακόμη και όταν το σύστημα συναγερμού είναι αφοπλισμένο. Το εύρος ανίχνευσης κυμαίνεται από 8-12 μέτρα. Μπορούν να τοποθετηθούν περιμετρικά στην αυλή και στον κήπο, είτε περιμετρικά του κτιρίου στα μπαλκόνια και στην εξωτερική τοιχοποιία.

Ανιχνευτές κουρτίνας

Οι ανιχνευτές κουρτίνας δημιουργούν ένα νοητό κάθετο ή οριζόντιο πεδίο στην πλευρά που προστατεύουν με εύρος ανίχνευσης 2-12 μέτρα. Τοποθετούνται συνήθως σε σημεία που υπάρχουν πόρτες και παράθυρα, ώστε να ενεργοποιήσουν το σύστημα συναγερμού πριν ο εισβολέας εισέλθει στην κατοικία.

Περιμετρικός φωτισμός

Ο ρόλος της σειρήνας συναγερμού εκτός από την ηχητική ειδοποίηση, είναι και να πανικοβάλλει τον εισβολέα. Αυτήν την λειτουργία έρχεται να ενισχύσει ο περιμετρικός φωτισμός, ο οποίος μπορεί να ενεργοποιηθεί σε περίπτωση παραβίασης ώστε να φωταγωγηθεί επαρκώς ο χώρος περιμετρικά της εγκατάστασης και να αποτρέψει τον διαρρήκτη.

Κάμερες Acusense HIKVISION

Με τις κάμερες τεχνολογίας Acusense της Hikvision μπορούμε να εντοπίσουμε έγκαιρα τον άνθρωπο ή το όχημα, ώστε σε περίπτωση εισβολής να ενεργοποιηθεί ο συναγερμός πριν ακόμη ο εισβολέας φτάσει κοντά στην κατοικία, να λάβουμε Push Notification στο κινητό και να δούμε ζωντανά από την κάμερα τον εισβολέα.

Copyright @

All Rights Reserved